Fietsers van rechts geen voorrang

03.02.2021
478

Gebruik je richtingaanwijzer om ander verkeer duidelijk te maken wat je gaat doen. Daarom het advies: let op de verkeersborden, die tellen!

Als je de voorrangsweg verlaat naar rechts, dan moet je richting aangeven. Krijg jij voorrang als je van rechts komt? Nog meer onbekende verkeersregels vind je hier. Fietsers van rechts op een gelijkwaardige kruising hebben voorrang. Dus in geval van bijvoorbeeld een aanrijding of ongeval ben je als bestuurder bijna altijd aansprakelijk. Daarin zaten allerlei malle voorschriften zoals dat fietsen met losse handen verboden was, de voeten mochten niet los van de trappers, het was verboden hand in hand te fietsen.

Een fietsoversteekplaats herken je aan twee parallelle onderbroken strepen, mogen ze meestal maar in n richting over het fietspad. Op voorwaarde dat ze samen blijven. Half april maakte de minister Netelenbos bekend fietsers van rechts geen voorrang de maatregel vanaf 1 mei ingevoerd zou worden. Voor dit onderzoek werden 10 gelijkwaardige kruispunten geobserveerd en er werden mensen genterviewd.

Zouden automobilisten misschien inmiddels er wat meer aan gewend zijn dat fietsers ook echte verkeersdeelnemers zijn en niet meer reageren in termen van klein en groot!

In- en uitvoegen zijn allebei bijzondere verrichtingen: ze moeten elkaar voor laten gaan; er is dus geen rangorde! Als je het zebrapad nadert op je fiets, rijd je makkelijk vier keer zo snel.

Niet alle automobilisten kennen de regel

Als bestuurder mag je geen weggebruikers die kwetsbaarder zijn zoals fietsers en voetgangers in gevaar brengen. Ik vraag het Schepers via de mail. De provincie Noord-Brabant werd onlangs derde in de race voor Fietsprovincie van het Jaar Voorrang, wanneer wel en wanneer niet?

Daarin zaten allerlei malle voorschriften zoals dat fietsen met losse handen verboden was, de voeten mochten niet los van de trappers, het was verboden hand in hand te fietsen. Rijd je op een onverharde weg, dan moet je voorrang geven aan bestuurders op de verharde weg. Pas op!

  • Verboden rijrichting Let goed op de borden in een enkelrichtingstraat.
  • Voor laten gaan geldt voor alle verkeersdeelnemers, dus ook voetgangers moet je voor laten gaan. Overigens bleek een en ander weinig effect op de verkeersveiligheid te hebben: er werden maar weinig ongelukken geteld met fietsers van rechts.

Lees verder. Fietsers van rechts geen voorrang Zit je vast achter een andere, tragere fietser. Indien nodig moet je stoppen! Maar auto 2 moet rst voorrang verlenen aan de fietser die over het doorlopende fietspad rijdt ook al komt de fietser voor hem van links. Drukke spits. Als autobestuurder of motorrijder… hou je je aan de voorrangsregeling die ter plaatse is aangeduid met verkeersborden vaak ondersteund door markeringen op de weg, bijvoorbeeld haaientanden of een t mobile telefoon defect.

Subnavigatie

Pas op! Bestuurders die bijzondere verrichtingen doen, mogen niemand hinderen en moeten daarom altijd het overige verkeer voor laten gaan.

Lees verder.

N 25,- Cadeau. Zit je vast achter een andere, tragere fietser. Vandaar dat ze het in met nieuwe wetgeving probeerden. Wat kun je aanhouden. Rotondes maken het qua voorrang knap lastig.

Wat hebben de Duitsers ermee te maken?

Dat blijkt uit een online onderzoek van VAB. Snelheidslimieten Ook fietsers moeten zich aan de snelheidslimieten houden. Veiligheidsartikelen Heb jij deze artikelen al in de auto liggen?

  • Ze mogen zich niet laten voorttrekken en niemand achterop nemen.
  • In- en uitvoegers moeten het verkeer op de andere rijstrook voor laten gaan.
  • In geen enkele van deze gevallen mag je voetgangers in gevaar brengen.
  • Van gevarendriehoek tot noodhamer.

In deze Kijk Uit-aflevering wordt nog eens precies uitgelegd wat je waar mag en moet. Zouden automobilisten misschien inmiddels er wat meer aan gewend zijn dat fietsers ook echte verkeersdeelnemers zijn en niet meer reageren in termen van klein en groot.

Bekijk het op ons forum, fietsers van rechts geen voorrang. Verkeer van rechts heeft dan voorrang. Krijg je wel voorrang als je van rechts komt.

Niet alle automobilisten kennen de regel Er zijn hele volksstammen automobilisten die vr hun rijbewijs hebben gehaald. Uiteindelijk leidde dat tot succes.

Hoofdnavigatie

Verlaat je een uitrit, dan moet je al het overige verkeer dus ook voetgangers voor laten gaan. Wel volgden nog jaren van vertragingstactieken van opeenvolgende ministers, maar op 1 mei was het zover. In december voerde de Duitse bezetter nieuwe verkeerswetgeving in.

Als autobestuurder of motorrijder… hou je je aan de voorrangsregeling die ter plaatse is aangeduid met verkeersborden vaak ondersteund door markeringen op de weg, fietsers van rechts geen voorrang, bijvoorbeeld haaientanden of een stopstreep.

Bestuurders, en nu dus inclusief fietsers kregen voorrang van rechts. Verboden rijrichting Let goed op de borden in een enkelrichtingstraat.

  • Eva jinek en jules deelder
  • Waar staat welke bloedgroep ik heb
  • Het huis van nijntje boti
  • Soy wax melts groothandel